Direct naar de inhoud van deze pagina

Ervaringen

Paardrijden
Een jonge vrijwilliger rijdt wekelijks een jongen naar paardrijles, blijft vervolgens een uur en brengt deze jongen weer naar huis. We zijn erg blij dat ook jonge mensen bereid zijn hulp te bieden.

Omgaan met een tablet
Een van onze vrijwilligers heeft onlangs een oudere heer kunnen helpen die een tablet cadeau had gekregen, maar niet goed wist hoe deze te gebruiken. Kinderen hadden een korte uitleg gegeven, maar dit was onvoldoende. Onze vrijwilliger heeft in alle rust deze heer kunnen helpen, waar hij reuze blij mee was.

Levensverhaal op schrift zetten
Enige tijd geleden heeft een vrijwilliger een Afghaanse vrouw geholpen met het op papier zetten van haar levensverhaal. Door deze intensieve samenwerking is een leuk, blijvend contact ontstaan.

Maatje wordt vriendin
Onlangs hadden wij contact met een hulpvrager die al enige tijd een maatje heeft.
Na de vraag of alles goed verliep kregen we als antwoord dat het zo goed klikte dat de hulpaanbieder geen maatje meer was maar een vriendin was geworden. Hulpvrager wil graag weer een nieuw maatje.

Onverwachtse ontmoeting
Als je als hulpaanbieder voor vervoer zorgt, dan kan het wel eens voorkomen dat je uitgenodigd wordt om mee te gaan naar de schouwburg.
Een van onze vrijwilligers had daardoor onverwachts een leuke ontmoeting met Willeke Alberti.