csrf
Veldhovenvoorelkaar logo
Veldhovenvoorelkaar

Wil jij bijdragen aan het geluk van senioren

Wil jij bijdragen aan het geluk van senioren en mantelzorgers in Veldhoven? Werken met senioren en mantelzorgers is erg zinvol en dankbaar werk. Lijkt dit je leuk dan vinden wij het fijn als je contact met ons op kunt nemen om een afspraak te maken in onze gezellige huiskamer in de Veldwijzer. En dan kijken we samen naar de vele activiteiten en mogelijkheden die er zijn binnen SWOVE. De koffie staat klaar.

Lees meer

structureel

Veldhoven

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding

Beschrijving

Wil jij bijdragen aan het geluk van senioren en mantelzorgers in Veldhoven?
Werken met senioren en mantelzorgers is erg zinvol en dankbaar werk. Lijkt dit je leuk dan vinden wij het fijn als je contact met ons op kunt nemen om een afspraak te maken in onze gezellige huiskamer in de Veldwijzer. En dan kijken we samen naar de vele activiteiten en mogelijkheden die er zijn binnen SWOVE. De koffie staat klaar.

Praktische informatie

Wekelijks 1 tot 4 uur

Locatie

Veldhoven

Bijzonderheden

Geschikt voor jongeren

Impact

Voor wie

Ouderen

Impactgebied

Belangenbehartiging & goede doelen
Sociaal & welzijn

Categorie

Koken & maaltijden
Gastvrijheid & horeca
Activiteitenbegeleiding
Delen:
Bewaar:
Print:

Bekijk meer van SWOVE

Veldhoven

Vrijwillige maaltijdbezorgers gezocht

SWOVE

Onze maaltijdrijders bezorgen warme maaltijden thuis bij de mensen die zelf niet meer in staat zijn een warme maaltijd te bereiden of op te warmen. Met eigen auto worden de maaltijden rondgebracht naar ouderen binnen Veldhoven. Indien nodig helpt de bezorger ook bij het openen van de verpakking zodat de cliënt direct aan tafel kan. Er wordt gereden via vastgestelde routes die rouleren onder de chauffeurs. Er wordt in eigen autogereden waarvoor er een ruime km-vergoeding per gereden km wordt gegeven. Competenties: Klantgericht, professionele rij en verkeersgedrag, signaleren, goede commutatieve vaardigheden, probleemoplossend kunnen handelen. • We zijn per direct op zoek naar twee enthousiaste mannen of vrouwen die het leuk vinden om doordeweeks de maaltijden tussen 11.15 uur en 13.15 uur te bezorgen. U wordt ingepland in de invalploeg om verschillende routes te rijden. Wat bieden wij: Actuele bijscholing(en), leuk en gezellig klein team met fijne collega’s, goede werksfeer, twee keer per jaar een vrijwilligers-dag, passende begeleiding van de coördinator, kerstpakket, persoonlijke groeimogelijkheden, reiskostenvergoeding woon-/werkverkeer, een WA- en ongevallenverzekering en een vrijwilligersovereenkomst met daarin alle gemaakte afspraken. Contact: Interesse: wij nodigen u van harte uit om contact op te nemen. Voor meer informatie, of om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek, kun je contact opnemen met Marianne, coördinator maaltijdenvoorziening. SWOVE is te bereiken via bericht.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Digitaal ontmoeten

SWOVE

Wil jij een waardevolle bijdrage leveren aan een zinvolle dag van senioren? Heb jij feeling met de 'digitale wereld'? Vind jij het leuk om, samen met de professional, digitale dagbesteding te bieden aan senioren met behoeften aan een leuke invulling van de dag? De digitale dagbesteding vindt plaats op maandag, donderdag en vrijdag tussen 9:30-11:30 uur in Sele, Veldhoven. Wij bieden je een afwisselende vrijwilligersfunctie waarin je veel ruimte hebt voor eigen ideeën en inbreng. We bieden workshops en trainingen aan zodat je jezelf kan ontwikkelen en je wordt onderdeel van een team vrijwilligers/medewerker. En welkom bij verschillende evenementen van SWOVE.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Gastvrouw of -heer gezocht eetpunt

SWOVE

Wij zoeken jou om samen met een andere vrijwilliger als gastvrouw- of gastheer op een eetpunt te werken. U begint met het opdekken van de tafel en zorgen dat alles gereed is voordat onze gasten arriveren. U serveert het eten uit, ruimt na het eten alles af en maakt alles van het gebruikte servies en bestek schoon in een vaatwasser in de keuken. Tijdens het eetpunt heeft u ook een signalerende taak ten aanzien van onze gasten zoals bijvoorbeeld: is iedereen aanwezig? Is er iets aan de hand wat anders is? Indien iemand niet aanwezig is of er is sprake van van een andere situatie dan wat u gewend bent, neemt u direct contact op met SWOVE. Wij zullen direct uw signaal oppakken en afhandelen. De eetpunten zijn in: - Huize Sele in Zeelst, Rundgraafpark in de Polders en Ontmoetingscentrum d'n Bond in Veldhoven-dorp.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Ben jij de nieuwe vrijwilliger terzijde

SWOVE

Vrijwillig Ter Zijde kan versterking gebruiken. Wil jij opgeleid worden tot vrijwillig ondersteuner bij dementie, niet aangeboren hersenletsel, hoge kwetsbaarheid of bij mensen in de laaste levensfase in de thuissituatie? Kom dan kennismaken met ons. Na de training word je in overleg ingezet bij een cliënt thuis. Dat kan op vaste tijdstippen maar soms ook flexibel als jou dat beter uitkomt. Door je een paar uur in de week in te zetten, kan jij de kwaliteit van leven van zowel de cliënt als zijn of haar mantelzorger(s) een flinke boost geven. Je bepaalt zelf hoeveel uur je inzetbaar bent. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Planner duo fietsen Veldhoven

SWOVE

Op 23 juni 2023 is Veldhoven een nieuwe stichting zonder winstoogmerk rijker. De Stichting Duo fiets Veldhoven. Vanaf medio augustus kunnen Veldhovenaren gebruik maken van een DUO fiets. De DUO fiets is er voor inwoners van Veldhoven die lekker met de fiets erop uit willen om te genieten van de buitenlucht, maar dit, om welke reden dan ook, niet meer alleen kunnen en/of willen. De DUO fietsen zijn voor alle gasten 100% gratis. Onze Veldhovense ondernemers dragen dit project financieel volledig zelf. Welzijnsorganisaties SWOVE en Cordaad Welzijn zijn ook betrokken bij dit project. Om tien DUO fietsen vanuit vier locaties georganiseerd en soepel te laten samenwerken, zijn wij op zoek naar een planner. De DUO fietsen worden bemand door 100 vrijwilligers die fietsen met 400(!) gasten. Wat vragen we van jou? • Sociaal en een groot warm Veldhovens hart; • Goede communicatieve vaardigheden; • Een proactieve houding omdat je op tijd inspringt als de situatie niet vlot loopt; • Stressbestendig; • Je bent in staat altijd het overzicht te houden; • Flexibel zodat je snel kan schakelen tussen de verschillende werkzaamheden; • Kennis van Microsoft Office; • Leergierig als het gaat om het aanleren van onze planning-software; • Een goede geografische kennis, met name van Veldhoven en de Kempen e.o.; • Ervaring met het maken van een (taxi)planning is een pré; • Flexibel inzetbaar; • Werktijden in overleg. Wat bieden wij jou? Het mooiste gevoel dat je maar kan krijgen. Zoals onze kersverse voorzitter het formuleert “samen gelukkig zijn”. En dat is onbetaalbaar! Je bent een onmisbare schakel in ons DUO fietsproject waarbij we proberen alle mensen in ons “stadje van 4 dorpen” nu eens eindelijk echt (letterlijk en figuurlijk) samen in beweging te krijgen. Zowel mantelzorgers, sportieve en sociale vrijwilligers, onze gasten in al hun verscheidenheid en de sociaal krachtige ondernemers. Het toverwoord is echt “samen”, met elkaar en voor elkaar. Als vrijwilliger word je onderdeel van de professionele vrijwilligerspool van SWOVE en ben je in goede handen. Kom je ons team versterken? We hebben je keihard nodig. Kom samen met ons in beweging! Ben je geïnteresseerd om eens mee te fietsen als gastfietser? U kunt een bericht sturen naar Gerrie. Zij zal uw gegevens noteren en vervolgens wordt u teruggebeld voor het maken van een fietsafspraak. Ben je geïnteresseerd om als vrijwilliger gezellig op pad te gaan met een gastfietser? Neem contact met ons op!

Structureel
Veldhoven

Informerend huisbezoek

SWOVE

SWOVE zoekt vrijwilligers die zich willen inzetten voor het informerend huisbezoek binnen de gemeente Veldhoven. Dit betekent dat je met ouderen van 80 en/of 85 een afspraak maakt en hen gaat bezoeken. Je gaat hen informeren en/of door verwijzen op het gebied van welzijn, wonen en zorg. Als vrijwilliger denken wij aan iemand met uitstekende communicatieve vaardigheden en die zich goed kan inleven in de situatie van de ouderen. Tevens is de vrijwilliger bereid om een cursus hiervoor te volgen. .Voor informatie of aanmelding als vrijwilliger kunt u een bericht sturen.

Structureel

Anderen bekeken ook

Veldhoven

Energiecoach: help besparen en verduurzamen

Cordaad Welzijn

Wat doet een energiecoach? Als vrijwillige energiecoach geef je bewoners thuis uitleg over elektriciteit en gasgebruik. Je helpt de bewoners om geld te besparen en het wooncomfort te verhogen. Ons energie team helpt je op weg. Ervaring is niet nodig, wel enthousiasme. Energiecoach worden iets voor jou? Krijg je energie van mensen helpen, heb je interesse? Dan zoeken wij jou! Wij vragen: • Je woont in Veldhoven of directe omgeving • Je kunt goed luisteren en uitleggen • Je bent enthousiast over energie besparen • digitaal vaardig is een pre • Je bent een dagdeel per week beschikbaar, meer mag 😉 Heb je interesse? Meld je dan aan voor een oriënterend gesprek Werk je liever met je handen? Word dan energie klusser (zie andere vacature)

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Ben jij de nieuwe vrijwilliger terzijde

SWOVE

Vrijwillig Ter Zijde kan versterking gebruiken. Wil jij opgeleid worden tot vrijwillig ondersteuner bij dementie, niet aangeboren hersenletsel, hoge kwetsbaarheid of bij mensen in de laaste levensfase in de thuissituatie? Kom dan kennismaken met ons. Na de training word je in overleg ingezet bij een cliënt thuis. Dat kan op vaste tijdstippen maar soms ook flexibel als jou dat beter uitkomt. Door je een paar uur in de week in te zetten, kan jij de kwaliteit van leven van zowel de cliënt als zijn of haar mantelzorger(s) een flinke boost geven. Je bepaalt zelf hoeveel uur je inzetbaar bent. Interesse? Neem dan contact met ons op.

Structureel
Jongeren
Veldhoven

Vrijwilliger Juristen avondspreekuur

Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven

Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) is een onafhankelijke stichting, die Veldhovenaren hulp biedt op sociaal-juridisch gebied. Het voornaamste doel is om mensen te ondersteunen in hun zelfredzaamheid. Ook helpt BSR burgers die vastlopen door de alsmaar complexer wordende regelgeving en digitalisering. In de praktijk gaan de vragen bijvoorbeeld over belastingen en toeslagen, echtscheiding, dreigend ontslag, probleem met energieleverancier, opschorten van uitkering, zorgverzekering, vreemdelingenrecht, maar ook over betalingsproblemen en schulden. BSR zoekt versterking voor het team van juristen, dat iedere 2e en 4e donderdag van de maand het avondspreekuur 19.00-20.00 uur verzorgt. Wist je dat tijdens het juristenspreekuur … - in 2023 meer dan 50 inwoners zijn geholpen? - een team van vrijwilligers met uiteenlopende expertise klaarstaat? - het gesprek met de inwoner door de juridische vrijwilligers in tweetallen wordt gevoerd? Ben jij momenteel werkzaam als jurist en heb je affiniteit met onze dienstverlening en doelgroep? Wil je een waardevolle bijdrage leveren aan inwoners van Veldhoven, waarbij je donderdagavond-inzet afgestemd kan worden op jouw beschikbaarheid? Dan zien wij graag je CV en een korte motivatie per mail verschijnen op info@bsrveldhoven.nl. Of neem (ma-di-do) telefonisch contact op met Annemarie of Eveline. Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven Gebouw Veldwijzer 5503BG Veldhoven

13-06-2024 en 14 meer
Veldhoven

Af en toe hulp bij klusjes/onderhoud in en om het huis

Nathalie

Als alleenstaande vrouw (54) ben ik zelf best heel handig, vindingrijk en ook een aanpakker. Maar mijn energie is door omstandigheden (ziekte, volledig arbeidsongeschikt) beperkt. Bovendien heb ik bij sommige (onderhouds)klussen, reparaties e.d soms toch wat extra hulp nodig. Soms zijn een extra paar handen nodig (of heel welkom ;-), of een handig klusbrein om met mij mee te denken over praktische oplossingen. Soms ook is er gereedschap nodig wat ik zelf niet heb. Ik heb geen familieleden die mij kunnen helpen, en de mensen in mijn (beperkte) sociale kring zijn vaak druk en/of ook wil ik niet altijd op dezelfde mensen een beroep moeten doen. Mijn financiële mogelijkheden zijn helaas ook (blijvend) heel beperkt, waardoor ik vindingrijk en creatief moet zijn met de weinige mogelijkheden en middelen die ik heb, om me zo toch fijn en geborgen te kunnen blijven voelen in mijn eigen huis en tuin. Vandaar deze oproep voor handige klussers met een sociaal betrokken hart, die mij misschien af en toe vrijwillig een beetje van hun tijd willen lenen en een handje (of twee ;-) willen helpen met klusjes en onderhoud in en om het huis.... In ruil kan ik bijv.,voor een lekkere lunch zorgen. Of jou misschien wel ergens anders mee helpen. Groetjes, Nathalie

Structureel
Leidschendam-Voorburg, Gouda, Zoetermeer, Breda, Borsele, Halderberge, Etten-Leur, Oosterhout, Tilburg, Gilze en Rijen, Loon op Zand, Meppel, Westerveld, Elburg, Veldhoven, Eersel, Waalre, Laarbeek, Deurne, Woerden, Edam-Volendam, Amstelveen, Aalsmeer, Zaanstad

Vrijwillige trajectmanager bij Over Rood

Over Rood

Nederland heeft relatief gezien het grootste aantal zzp'ers in de wereld. Natuurlijk zijn dat niet alleen succesverhalen. Over Rood is een vrijwilligersorganisatie, die al bijna 10 jaar landelijk (verdeeld over 15 vestigingen) zzp’ers en kleine ondernemers helpt om weer overzicht en inzicht in hun financiën te krijgen. Niet door de problemen over te nemen, maar door te coachen en samen te werken. Op dit moment gebeurt er veel in Nederland. De rekeningen en misschien zelfs de achterstanden lopen snel op. Mensen maken zich zorgen over de toekomst en overwegen soms te stoppen als zelfstandige. De verwachtingen zijn somber, maar Over Rood is klaar voor de ontwikkelingen. Voor verschillende vestigingen door heel Nederland zijn wij op zoek naar: Vrijwilligers (minimaal 4 uur per week) Wat ga je doen? Je begeleidt zzp’ers in het doorlopen van een traject binnen Over Rood. De doelstelling van ieder traject is dat de cliënt zélf aan de slag kan om zijn problemen op te lossen en te werken aan een financieel gezonde toekomst. Als vrijwilliger deel je je kennis en ervaring met je cliënt en help je om structuur en overzicht te krijgen. Je helpt lastige keuzes te maken. Je fungeert als sparringpartner. Brengt je kennis en kunde in en biedt een luisterend oor. Geen enkel traject is hetzelfde. Soms is de hulpvraag puur financieel-administratief, terwijl op andere momenten een advies over de bedrijfsvoering het verschil uitmaakt. Je haalt ondernemers uit een negatieve spiraal en helpt ze de draad weer op te pakken. Gemiddeld zul je 5 tot 10 cliënten per jaar begeleiden met een tijdsbesteding van minimaal 4 uur per week. Het betreft een onbetaalde functie, onkosten worden (ruim) vergoed. Je rapporteert rechtstreeks aan de vestigingsmanager. Wat is het profiel van een vrijwilliger bij Over Rood? Empathisch, onbevooroordeeld en laagdrempelig zijn kernwaarden van Over Rood. Dit hebben we gemeen met onze vrijwilligers. Als vrijwilliger gebruik je je kennis en ruime ervaring, bijvoorbeeld als zelfstandig ondernemer, directeur, operationeel manager of bedrijfsleider bij het begeleidingstraject. Je vindt het leuk je kennis en ervaring te delen met mensen die daar veel profijt van hebben en vindt het een uitdaging om mensen in hun kracht te krijgen. Daarbij heb je het begrip en geduld dat nodig is om je aan te passen aan het tempo van de cliënt. Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau. Kennis van en ervaring met het managen/coachen/aansturen van (groepen) mensen. Je bent empathisch en kunt je goed inleven in de problematiek, de mentale situatie en de levensomstandigheden van cliënten, zonder daarbij emotioneel betrokken te raken. Aantoonbare ervaring of bekendheid met het klappen van de zweep bij het voeren van een eigen onderneming. Uitstekende beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift is een vereiste. Belangrijke vaardigheden: • Goed kunnen luisteren, samenvatten en signaleren • Structureren, organiseren en plannen • Je kunt een businessplan en financieel plan beoordelen • Je beschikt over basiskennis administratie en basiskennis marketing en sales • Je kunt goed overweg met Excel en vindt je weg op het internet • Je hebt kennis van verschillende belastingsoorten (IB, BTW, Vpb) Wat krijg je ervoor terug? Ruimte om met je kennis en ervaring een maatschappelijk relevante bijdrage te leveren. Waardering van cliënten en voldoening in je werkzaamheden. Je levert een waardevolle bijdrage aan de Nederlandse economie en een gezond ondernemersklimaat, waarin ook ondersteuning is in lastige tijden. Zelfstandig werk met zeer goede ondersteuning van de organisatie waarbij je je eigen tijden kan bepalen. Maatschappelijk betrokken collega’s die net zoals jij hun kennis, ervaring en kracht inzetten om echt het verschil te maken voor onze cliënten. Een degelijke en leerzame interne opleiding. Herken jij jezelf in bovenstaand profiel? Dan zijn wij heel benieuwd naar jou!

Structureel
Veldhoven

Vrijwilligers met affiniteit met ouderen

Dagelijks Leven

Wil je vrijwilligerswerk doen waar je echt het gevoel krijgt van volledige waardering? Dan ben je bij ons op het juiste adres. Het kan gaan om een praatje met onze bewoners, ondersteunen bij activiteiten, of een wandeling met de bewoners buiten in ons aangrenzende park. Of heb je zelf een leuk idee? kom dan ook zeker eens langs voor een praatje. Past onze visie: Ken mij, Zie mij, Hoor mij en Laat mij. ook bij jou en geniet je van dat beetje extra aandacht wat je aan onze ouderen medemens kan geven. Bel ons of mail ons dan gaan we snel in gesprek met elkaar

Structureel