Direct naar de inhoud van deze pagina

Nationale Vrijwilligersdag

Al járen worden vrijwilligers op 7 december in het zonnetje gezet tijdens de Nationale Vrijwilligersdag.
In de gemeente Veldhoven doet 31% van de inwoners vrijwilligerswerk. Daaronder vallen ook jongeren vanaf 14 jaar.

Als waardering werd er lange tijd een jaarlijkse bedankavond georganiseerd voor vrijwilligers in Veldhoven. Omdat de animo hiervoor terugloopt heeft de gemeente besloten om naar de verenigingen toe te gaan en daar de waardering naar de vrijwilliger uit te spreken in plaats van hen op één locatie uit te nodigen. Wethouder Marienne van Dongen gaat jaarvergaderingen bezoeken of bedankavonden die verenigingen zelf voor de vrijwilligers organiseert.
Nieuw is ook de toekenning van de 'Ster van Veldhoven', voor mensen die wat minder zichtbaar zijn, maar er wel voor zorgen dat dingen blijven draaien.

Zorgorganisatie Severinus krijgt woensdag 19 december 2018 de primeur van de nieuwe manier van het waarderen van vrijwilligers. De wethouder bezoekt dan een bijeenkomst waarvoor de ruim 400 vrijwilligers van de zorgorganisatie zijn uitgenodigd.

Meeste behoefte?
Hoewel al veel Veldhovenaren vrijwilligerswerk doen, blijft er behoefte aan meer.
Momenteel is de meeste behoefte: vrijwilligers voor het maatjesproject!
Dat is één op één bemiddeling. Even samen met iemand een stukje wandelen, samen een spelletje kaarten of naar het Citycentrum gaan.
Mensen die dit af en toe willen doen kunnen zich aanmelden met behulp van het contactformulier op de website www.veldhovenvoorelkaar.nl.
Zowel Cordaad Welzijn als Severinus houdt rekening met de interesse en de tijd van de vrijwilliger.

Een e-mail sturen kan ook: info@veldhovenvoorelkaar.nl