Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

digitaalhuis-logo-png

DigiTaalhuis Veldhoven

Het DigiTaalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek Veldhoven waar volwassenen beter kunnen leren spreken, lezen en schrijven in de Nederlands taal, rekenen en omgaan met de computer en het internet.

Om de gestelde doelen te realiseren werken professionals samen met vrijwilligers, die via scholing de kans krijgen om hun expertise te ontwikkelen.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om het DigiTaalhuis verder vorm te geven en zijn vrijwilligers in de gelegenheid geweest een scholing te volgen.

Wij zijn nu zover dat het DigiTaalhuis ook daadwerkelijk van start kan gaan.

De officiële opening van het DigiTaaalhuis vindt plaats in de Bibliotheek Veldhoven op

donderdag 22 februari 2018 aanvang 15.00 uur

Meer informatie hierover tref je aan op de website van de Bibliotheek Veldhoven.

Het DigiTaalhuis is geopend op

  • dinsdag van 14.00 - 16.00 uur
  • vrijdag van 10.30 - 12.30 uur
Je bent van harte welkom!


01-02-2018

----------------------------------------------------------------------


Een van Veldhoven - Certificaat

08-01-2018

-----------------------------------------------

Maatjes voor elkaar

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan? Lukt het je niet om contacten te leggen of weet je niet goed hoe? Heb je behoefte aan gezelschap of zoek je iemand om spelletjes mee te doen?
Neem dan contact op met Veldhovenvoorelkaar, telefoon 040-2536789. De teamleden van Veldhovenvoorelkaar gaan op zoek naar een geschikt maatje voor jou.

Je kunt bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks samen iets ondernemen, er eens lekker op uit gaan, een winkel of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt.

Een maatje kan het verschil voor jou zijn, er voor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken en je te verheugen.

Wil je zelf maatje worden, vul dan het contactformulier van Veldhovenvoorelkaar in.


21-12-2017

------------------------------------------------

NLdoet!

Het Oranje Fonds organiseert op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Meedoen
Heeft jouw organisatie een leuke klus? Moet het buurtcentrum nodig opgeknapt worden, is de locatie van de Voedselbank aan een sopje toe, wil je een verwendagje voor alle ouderen in het verzorgingshuis of heb je een andere leuke klus?
Meld deze dan aan op de website www.nldoet.nl en doe mee!

Financiële bijdrage
Tot en met 31 januari 2018 is het mogelijk een financiële bijdrage aan te vragen voor een NLdoet 2018 klus. Op de website van NLdoet vind je de voorwaarden.


14-12-2017

--------------------------------------------------

Leesclub voor anderstaligen

In mei 2016 zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een Taalcafé voor anderstaligen op de donderdagochtend. Vanwege de grote belangstelling bij de doelgroep is daar in september 2016 een Taalcafé bijgekomen op dinsdagavond. Wekelijks trekken deze bijeenkomsten gemiddeld 45 bezoekers.

Om de deelnemers met een hoger taalniveau een activiteit te bieden die hen kansen biedt om hun taalvaardigheid in het Nederlands verder te ontwikkelen zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een leesclub voor anderstaligen.

Het doel is om bij volwassen anderstaligen, in een ongedwongen non-formele educatieve setting, het plezier in lezen te stimuleren en hun de kans te bieden om hun leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid te ontwikkelen.

Wil je meer informatie of heb je interesse in deelname, stuur dan een e-mail naar marjonmiddel@cordaadwelzijn.nl


26-06-2017

--------------------------------------------------

Laatste Roefeldag Veldhoven

De 25e en tevens laatste Roefeldag Veldhoven die op 17 juni 2017 plaatsvond, was een groot succes.
Circa 1150 kinderen hebben deelgenomen aan deze dag. Dit filmpje laat zien hoe de dag is verlopen.

Wil je na de Roefeldag toch op de hoogte blijven van activiteiten van Cordaad? Kijk op de site van Cordaad Veldhovenvoorelkaar of like Facebook van Cordaad Veldhovenvoorelkaar.


Groepsfoto roefelen 2017

26-06-2017

-------------------------------------

Taalcafé Veldhoven

Cordaad Welzijn en de Bibliotheek Veldhoven zijn in mei 2016 gestart met het Taalcafé. Iedereen die Nederlands wil leren spreken is daar welkom.

Iedere dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur is het Taalcafé geopend. Vrijwilligers staan dan klaar om samen met jou te praten over allerlei onderwerpen. Geen les, maar gezellige gesprekken om de taal beter te leren spreken en verstaan. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek, Meiveld 2 te Veldhoven.

Klik hier voor meer informatie.

05-12-2016