Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Leesclub voor anderstaligen

In mei 2016 zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een Taalcafé voor anderstaligen op de donderdagochtend. Vanwege de grote belangstelling bij de doelgroep is daar in september 2016 een Taalcafé bijgekomen op dinsdagavond. Wekelijks trekken deze bijeenkomsten gemiddeld 45 bezoekers.

Om de deelnemers met een hoger taalniveau een activiteit te bieden die hen kansen biedt om hun taalvaardigheid in het Nederlands verder te ontwikkelen zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een leesclub voor anderstaligen.

Het doel is om bij volwassen anderstaligen, in een ongedwongen non-formele educatieve setting, het plezier in lezen te stimuleren en hun de kans te bieden om hun leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid te ontwikkelen.

Wil je meer informatie of heb je interesse in deelname, stuur dan een e-mail naar marjonmiddel@cordaadwelzijn.nl


26-06-2017

--------------------------------------------------

Laatste Roefeldag Veldhoven

De 25e en tevens laatste Roefeldag Veldhoven die op 17 juni 2017 plaatsvond, was een groot succes.
Circa 1150 kinderen hebben deelgenomen aan deze dag. Dit filmpje laat zien hoe de dag is verlopen.

Wil je na de Roefeldag toch op de hoogte blijven van activiteiten van Cordaad? Kijk op de site van Cordaad Veldhovenvoorelkaar of like Facebook van Cordaad Veldhovenvoorelkaar.


Groepsfoto roefelen 2017

26-06-2017

-------------------------------------

Taalcafé Veldhoven

Cordaad Welzijn en de Bibliotheek Veldhoven zijn in mei 2016 gestart met het Taalcafé. Iedereen die Nederlands wil leren spreken is daar welkom.

Iedere dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur is het Taalcafé geopend. Vrijwilligers staan dan klaar om samen met jou te praten over allerlei onderwerpen. Geen les, maar gezellige gesprekken om de taal beter te leren spreken en verstaan. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek, Meiveld 2 te Veldhoven.

Klik hier voor meer informatie.

05-12-2016