Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws


Veldhovenvoorelkaar is gesloten op 26 en 27 april 2018.

Maandag 30 april staan wij weer voor je klaar.


14-04-2018

-------------------------------------------------------------------------

SmallLogo

't Cursushuys is van start gegaan

Het Cursushuys biedt een continu aanbod van cursussen en trainingen voor mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Iedereen uit Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre kan deelnemen aan de aangeboden trainingen.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Marieke van Manen, 06-19373372 of een e-mail sturen naar mariekevanmanen@cordaadwelzijn.nl

Bezoek ook de website van 't Cursushuys. Je treft daar onder andere een agenda aan van de tot nu toe georganiseerde cursussen en trainingen.


14-04-2018

--------------------------------------------------------------

Rabobank Clubkas Campagne

Samen bereik je meer dan alleen. Met de Rabobank Clubkas Campagne, Sponsoring en het Coöperatiefonds versterkt de Rabobank de lokale samenleving. Jaarlijks geeft de Rabobank namelijk een deel van haar winst terug aan de samenleving.

Cordaad Veldhovenvoorelkaar neemt dit jaar deel aan de Campagne met Maatjesvoorelkaar.
Van donderdag 5 april t/m maandag 30 april kunnen leden van Rabobank Eindhoven-Veldhoven stemmen op stichtingen en/of verenigingen naar keuze.

Wij willen jullie uiteraard bij deze vragen om op ons te stemmen! Klik hier!

Rabobank

09-04-2018

-------------------------------------------------------------------------

Kinderboerderij

Opening kiosk bij kinderboerderij De Hazewinkel

Op 25 april aanstaande opent de nieuwe kiosk bij kinderboerderij De Hazewinkel. Voor de weekenden is Cordaad Vrijwilligersbureau op zoek naar vrijwilligers die in de kiosk kleine versnaperingen gaan verkopen.

De tijden zijn op zaterdag, zondag en op feestdagen van 10.00 tot 13.30 uur en/of 13.30 tot 17.00 uur. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Stuur een e-mail naar info@veldhovenvoorelkaar.nl of bel naar 040-2536789.

15-03-2018

------------------------------------------------------------------------


AVG


Nieuwe privacy wetgeving

Op 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp) geldt dan niet meer.

Alle organisaties die persoonsgegevens verwerken moeten aan de AVG voldoen. Wat betekent dit voor jouw organisatie?

Cordaad Vrijwilligersbureau verzorgt op 17 april 2018 een presentatie over deze nieuwe wetgeving en wat de gevolgen zijn voor jouw organisatie.
Deze vindt plaats in MFA-Midden (Sterrenlaan 5, Veldhoven) en start om 19.30 uur.

Aanmelden kan per e-mail tot 10 april a.s. via info@veldhovenvoorelkaar.nl.


15-03-2018

-----------------------------------------------------------------------

20170830_202538

Tapijt voor de vrede

Met het Tapijt voor Vrede vraagt Brede School Veldhoven, onderdeel van Cordaad Welzijn, aandacht voor een aspect van de wereldproblematiek.

In plaats van discussies over hoe het beter kan, gaat beeldend kunstenaar Marianne van Heeswijk met ouderen en jongeren, met Veldhovenaren, nieuwkomers en statushouders aan de slag.

Op 17 maart, van 11:00-17:00 uur, wordt er op het Meiveld een enorm tapijt gelegd van recycling materiaal: deksels, doppen, CD's en LP's. De materialen zijn ingezameld door de Veldhovens gemeenschap. Bij slecht weer wijken we uit naar De Verdieping, Gemeentehuis Meiveld 1.

Samen bouwen

Marianne van Heeswijk is beeldend kunstenaar en legde al talloze tapijten in andere steden. Haar werkwijze is om samen met de inwoners van een stad gedurende een dag te werken aan een hedendaags mozaïek, dat samengesteld is uit diverse, vaak plastic en kunststof materialen.

De beeldend kunstenaar raakte geïnspireerd door de vluchtelingenproblematiek. Naast veelal negatieve berichten in de media, vernam zij ook positieve ervaringen vanuit straten in steden waar soms meer dan 30 nationaliteiten bij elkaar wonen. Onder leiding van de kunstenaar werkten al vele buurtbewoners en bewoners van een AZC aan een gezamenlijk kunstwerk, dat door Van Heeswijk al snel een 'Tapijt voor Vrede' werd genoemd. 'Mensen gaan met elkaar in gesprek; terwijl ze bouwen en in de pauzes. Samen bouwen verbindt,' zo licht de kunstenares haar werkwijze toe.

Zie ook de website 'villa van heeswijk'

Voor meer informatie:

Ot Ottenheim, Brede School Veldhoven
otottenheim@bredeschoolveldhoven.nl

telefoon: 06 - 10 62 94 40


12-03-2018

-------------------------------------------------------


digitaalhuis-logo-png

DigiTaalhuis Veldhoven

Het DigiTaalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek Veldhoven waar volwassenen beter kunnen leren spreken, lezen en schrijven in de Nederlands taal, rekenen en omgaan met de computer en het internet.

Om de gestelde doelen te realiseren werken professionals samen met vrijwilligers, die via scholing de kans krijgen om hun expertise te ontwikkelen.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om het DigiTaalhuis verder vorm te geven en zijn vrijwilligers in de gelegenheid geweest een scholing te volgen.

Wij zijn nu zover dat het DigiTaalhuis ook daadwerkelijk van start is gegaan.

Openingstijden:

  • dinsdag van 14.00 - 16.00 uur
  • vrijdag van 10.30 - 12.30 uur
Je bent van harte welkom!


05-03-2018

----------------------------------------------------------------------


Een van Veldhoven - Certificaat

08-01-2018

-----------------------------------------------

Maatjes voor elkaar

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan? Lukt het je niet om contacten te leggen of weet je niet goed hoe? Heb je behoefte aan gezelschap of zoek je iemand om spelletjes mee te doen?
Neem dan contact op met Veldhovenvoorelkaar, telefoon 040-2536789. De teamleden van Veldhovenvoorelkaar gaan op zoek naar een geschikt maatje voor jou.

Je kunt bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks samen iets ondernemen, er eens lekker op uit gaan, een winkel of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt.

Een maatje kan het verschil voor jou zijn, er voor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken en je te verheugen.

Wil je zelf maatje worden, vul dan het contactformulier van Veldhovenvoorelkaar in.


21-12-2017

------------------------------------------------


Leesclub voor anderstaligen

In mei 2016 zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een Taalcafé voor anderstaligen op de donderdagochtend. Vanwege de grote belangstelling bij de doelgroep is daar in september 2016 een Taalcafé bijgekomen op dinsdagavond. Wekelijks trekken deze bijeenkomsten gemiddeld 45 bezoekers.

Om de deelnemers met een hoger taalniveau een activiteit te bieden die hen kansen biedt om hun taalvaardigheid in het Nederlands verder te ontwikkelen zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een leesclub voor anderstaligen.

Het doel is om bij volwassen anderstaligen, in een ongedwongen non-formele educatieve setting, het plezier in lezen te stimuleren en hun de kans te bieden om hun leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid te ontwikkelen.

Wil je meer informatie of heb je interesse in deelname, stuur dan een e-mail naar marjonmiddel@cordaadwelzijn.nl


26-06-2017

--------------------------------------------------

Laatste Roefeldag Veldhoven

De 25e en tevens laatste Roefeldag Veldhoven die op 17 juni 2017 plaatsvond, was een groot succes.
Circa 1150 kinderen hebben deelgenomen aan deze dag. Dit filmpje laat zien hoe de dag is verlopen.

Wil je na de Roefeldag toch op de hoogte blijven van activiteiten van Cordaad? Kijk op de site van Cordaad Veldhovenvoorelkaar of like Facebook van Cordaad Veldhovenvoorelkaar.


Groepsfoto roefelen 2017

26-06-2017

-------------------------------------

Taalcafé Veldhoven

Cordaad Welzijn en de Bibliotheek Veldhoven zijn in mei 2016 gestart met het Taalcafé. Iedereen die Nederlands wil leren spreken is daar welkom.

Iedere dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur is het Taalcafé geopend. Vrijwilligers staan dan klaar om samen met jou te praten over allerlei onderwerpen. Geen les, maar gezellige gesprekken om de taal beter te leren spreken en verstaan. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek, Meiveld 2 te Veldhoven.

Klik hier voor meer informatie.

05-12-2016