Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

Vrijwilligerscentrale Veldhoven wenst jou een voorspoedig 2020.

 

06-01-2020

------------------------------------------------------------

Dinsdag 10 december 2019 ontvingen de teamleden van de Vrijwilligerscentrale van Cordaad Welzijn de Ster van Veldhoven. Deze werd overhandigd door wethouder Mariënne van Dongen. Helaas konden niet alle teamleden hierbij aanwezig zijn.

De Ster van Veldhoven is een initiatief van de gemeente en wordt maandelijks uitgereikt aan een groep vrijwilligers. De houten sterren zijn gemaakt bij Zorgorganisatie Severinus.
De onderscheiding van deze maand is verfraaid door Shirley Philips die al jaren kunst maakt bij het Atelier van Severinus.
 

19-12-2019

------------------------------------------------------------

DigiTaalhuis Veldhoven is gesloten op

Dinsdag 24 december
Vrijdag 27 december
Dinsdag 31 december
Vrijdag 3 januari

Vanaf dinsdag 7 januari 2020 zijn wij weer aanwezig in de Bibliotheek Veldhoven.
 

25-11-2019

------------------------------------------------------------

Vrijwilligerswerk door groepen

Afgelopen tijd hebben medewerkers van verschillende bedrijven vrijwilligerswerk gedaan.
Vaak in het kader van hun jaarlijkse teamuitje.

Zoek jij voor jou en je collega's een dagdeel vrijwilligerswerk? Neem dan contact met ons op. Telefoon 040-2536789.

Hieronder een paar foto's van ASML medewerkers die de handen uit de mouwen staken bij de BijenBerkt in Veldhoven.

Het was behalve nuttig ook leerzaam én gezellig.

 

2

3

4

Enkele reacties uit de evaluatie:

It was nice to Bee in the sun;
Not to hard work so you can have a conversation within the working squad;
 

04-11-2019

------------------------------------------------------------------

Versterking basisvaardigheden gemeente Veldhoven


Vrijdag 17 mei 2019 vond de ondertekening plaats van de alliantieverklaring tussen Bureau Sociaal Raadslieden (BSR) en DigiTaalhuis Veldhoven.

Bureau Sociaal Raadslieden Veldhoven onderschrijft de visie, de missie en de ambitie die vastgelegd zijn in het convenant 'Versterking basisvaardigheden gemeente Veldhoven' en verbindt zich als alliantiepartner aan DigiTaalhuis Veldhoven. De Stichting draagt bij aan het versterken van de basisvaardigheden in Veldhoven door bij haar medewerkers bewustzijn te creëren rond de problematiek van laaggeletterdheid, laaggecijferdheid en digibetisme.
Daarnaast investeert de Stichting in de competenties van medewerkers om mensen, die moeite hebben met lezen en schrijven, omgaan met geld en/of omgaan met de computer en het internet, te herkennen en door te verwijzen naar DigiTaalhuis Veldhoven.

 

IMG_4138

27 mei 2019

------------------------------------------------------------

Meer over het DigiTaalhuis Veldhoven

Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 44-jarige Sobera Haydari. Sobera schuift regelmatig aan bij het Taalcafé, dat twee keer per week plaatsvindt in de Bibliotheek Veldhoven. Lees hier verder.

Sobera Haydari


De 63-jarige Rob Schmidt is één van de enthousiaste vrijwilligers van DigiTaalhuis Veldhoven. Hij begeleidt Klik & Tik, een gratis cursus die mensen helpt om met meer zelfvertrouwen gebruik te maken van de computer en het internet. Lees hier verder.

Rob Schmidt


De 19-jarige Lieke Smits is één van de jongste vrijwilligers van het DigiTaalhuis Veldhoven. Via het project 'Taal & Toekomst' helpt Lieke anderstalige jongeren met de Nederlandse taal en om hun draai te vinden in de Nederlandse samenleving. Lees hier verder.

Lieke


Ook de 78-jarige Jack Stouthart is vrijwilligers bij het DigiTaalhuis. Hij begeleidt anderstaligen één op één om beter Nederlands te leren spreken. Lees hier verder.

 

cq5dam_web_384_614

november 2019

------------------------------------------------------------

DigiTaalhuis Veldhoven

Lenie

Eén van de deelnemers aan de activiteiten van het DigiTaalhuis is de 71-jarige Lenie Reemers. Lenie mag met recht een fanatieke cursiste genoemd worden. Ze heeft twee 'Klik & Tik'-cursussen afgerond en begon in januari aan de vervolgtraining 'En nu zelf aan de slag'. Deze cursus wordt gegeven door vrijwilligers van SeniorWeb Veldhoven.

Benieuwd naar haar verhaal? Klik dan hier.

13 mei 2019

-------------------------------------------------------------------------

Maatjes voor elkaar

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan? Lukt het je niet om contacten te leggen of weet je niet goed hoe? Heb je behoefte aan gezelschap of zoek je iemand om spelletjes mee te doen? Neem dan contact op met Veldhovenvoorelkaar, telefoon 040-2536789. De teamleden van Veldhovenvoorelkaar gaan op zoek naar een geschikt maatje voor jou.Je kunt bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks samen iets ondernemen, er eens lekker op uit gaan, een winkel of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt.Een maatje kan het verschil voor jou zijn, er voor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken en je te verheugen.Wil je zelf maatje worden, vul dan het contactformulier van Veldhovenvoorelkaar in.

 

13 mei 2019

---------------------------------------------------------------------------

Privacyverklaring

Graag attenderen wij je op het aangepaste privacybeleid van NLvoorelkaar.

Klik hier om deze in te zien.

13 mei 2019

--------------------------------------------------------------------------

NLdoet

Op 15 en 16 maart vonden de landelijke NLdoet-dagen plaats.Ook in Veldhoven werd vrijwilligerswerk gedaan in het kader van NLdoet.

Op verschillende plaatsen konden de handen uit de mouwen worden gestoken, zoals bij RSZK, Speeltuinvereniging ASV d'Ekker, Severinus, Zwemclub 't Zeepaardje, Bijencentrum De Bijenberkt.

Ondanks het slechte weer was de stemming goed en waren de vrijwilligers enthousiast aan het werk.

NLdoet 2019-4.1

Kijk ook op onze Facebookpagina

18 maart 2019