Direct naar de inhoud van deze pagina

Nieuws

NLdoet

Op 15 en 16 maart vonden de landelijke NLdoet-dagen plaats.Ook in Veldhoven werd vrijwilligerswerk gedaan in het kader van NLdoet.

Op verschillende plaatsen konden de handen uit de mouwen worden gestoken, zoals bij RSZK, Speeltuinvereniging ASV d'Ekker, Severinus, Zwemclub 't Zeepaardje, Bijencentrum De Bijenberkt.

Ondanks het slechte weer was de stemming goed en waren de vrijwilligers enthousiast aan het werk.

NLdoet 2019-4.1

Kijk ook op onze Facebookpagina

18-03-2019

-----------------------------------------------------------------

't Cursushuys

Het Cursushuys biedt een continu aanbod van cursussen en trainingen voor mantelzorgers, vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties.

Iedereen uit Bergeijk, Bladel, Cranendonck, Eersel, Heeze-Leende, Reusel-De Mierden, Valkenswaard, Veldhoven en Waalre kan deelnemen aan de aangeboden trainingen.

Voor meer informatie kun je contact op nemen met Marieke van Manen, 06-19373372 of een e-mail sturen naar mariekevanmanen@cordaadwelzijn.nl

Bezoek ook de website van 't Cursushuys. Je treft daar onder andere een agenda aan van de tot nu toe georganiseerde cursussen en trainingen.


14-04-2018

----------------------------------------------------------------------------digitaalhuis-logo-png

DigiTaalhuis Veldhoven

Het DigiTaalhuis is een herkenbare plek in de Bibliotheek Veldhoven waar volwassenen beter kunnen leren spreken, lezen en schrijven in de Nederlands taal, rekenen en omgaan met de computer en het internet.

Om de gestelde doelen te realiseren werken professionals samen met vrijwilligers, die via scholing de kans krijgen om hun expertise te ontwikkelen.

Het afgelopen jaar is hard gewerkt om het DigiTaalhuis verder vorm te geven en zijn vrijwilligers in de gelegenheid geweest een scholing te volgen.

Wij zijn nu zover dat het DigiTaalhuis ook daadwerkelijk van start is gegaan.

Openingstijden:

  • dinsdag van 14.00 - 16.00 uur
  • vrijdag van 10.30 - 12.30 uur
Je bent van harte welkom!


05-03-2018

----------------------------------------------------------------------


Een van Veldhoven - Certificaat

08-01-2018

-----------------------------------------------

Maatjes voor elkaar

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan? Lukt het je niet om contacten te leggen of weet je niet goed hoe? Heb je behoefte aan gezelschap of zoek je iemand om spelletjes mee te doen?
Neem dan contact op met Veldhovenvoorelkaar, telefoon 040-2536789. De teamleden van Veldhovenvoorelkaar gaan op zoek naar een geschikt maatje voor jou.

Je kunt bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks samen iets ondernemen, er eens lekker op uit gaan, een winkel of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt.

Een maatje kan het verschil voor jou zijn, er voor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken en je te verheugen.

Wil je zelf maatje worden, vul dan het contactformulier van Veldhovenvoorelkaar in.


21-12-2017

------------------------------------------------


Leesclub voor anderstaligen

In mei 2016 zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een Taalcafé voor anderstaligen op de donderdagochtend. Vanwege de grote belangstelling bij de doelgroep is daar in september 2016 een Taalcafé bijgekomen op dinsdagavond. Wekelijks trekken deze bijeenkomsten gemiddeld 45 bezoekers.

Om de deelnemers met een hoger taalniveau een activiteit te bieden die hen kansen biedt om hun taalvaardigheid in het Nederlands verder te ontwikkelen zijn de Bibliotheek Veldhoven en Cordaad Welzijn gestart met een leesclub voor anderstaligen.

Het doel is om bij volwassen anderstaligen, in een ongedwongen non-formele educatieve setting, het plezier in lezen te stimuleren en hun de kans te bieden om hun leesvaardigheid, luistervaardigheid en spreekvaardigheid te ontwikkelen.

Wil je meer informatie of heb je interesse in deelname, stuur dan een e-mail naar marjonmiddel@cordaadwelzijn.nl


26-06-2017

--------------------------------------------------

Laatste Roefeldag Veldhoven

De 25e en tevens laatste Roefeldag Veldhoven die op 17 juni 2017 plaatsvond, was een groot succes.
Circa 1150 kinderen hebben deelgenomen aan deze dag. Dit filmpje laat zien hoe de dag is verlopen.

Wil je na de Roefeldag toch op de hoogte blijven van activiteiten van Cordaad? Kijk op de site van Cordaad Veldhovenvoorelkaar of like Facebook van Cordaad Veldhovenvoorelkaar.


Groepsfoto roefelen 2017

26-06-2017

-------------------------------------

Taalcafé Veldhoven

Cordaad Welzijn en de Bibliotheek Veldhoven zijn in mei 2016 gestart met het Taalcafé. Iedereen die Nederlands wil leren spreken is daar welkom.

Iedere dinsdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en donderdagochtend van 10.30 tot 12.00 uur is het Taalcafé geopend. Vrijwilligers staan dan klaar om samen met jou te praten over allerlei onderwerpen. Geen les, maar gezellige gesprekken om de taal beter te leren spreken en verstaan. De bijeenkomsten vinden plaats in de Bibliotheek, Meiveld 2 te Veldhoven.

Klik hier voor meer informatie.

05-12-2016