Direct naar de inhoud van deze pagina

Taalondersteuning

Nederlands is een moeilijke taal om te leren. Oefenen is daarom heel belangrijk. Het is de beste manier om de taal te leren.

Veldhovenvoorelkaar biedt ondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren.

DigiTaalhuis
In 2017 is een start gemaakt met het DigiTaalhuis. HIieronder vallen

- Taalmaatje
- Taalcafé
- Leesclub NT2

Dit doen we in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven. Hier gaan we verder dan alleen taalvaardigheid. We ondersteunen ook bij het verbeteren van rekenen en computervaardigheden.

De officiële opening van het DigiTaalhuis heeft plaatsgevonden in de Bibliotheek Veldhoven op 22 februari 2018.
Klik hier om te zien wat het DigiTaalhuis jou kan bieden. Op deze pagina vind je ook de openingstijden. Klik hiervoor op 'Meer informatie en contact'.

Taalmaatje
Een taalmaatje is een vrijwilliger van Veldhovenvoorelkaar die anderstaligen helpt bij het spreken van de Nederlands taal. Hij wordt begeleid door teamleden van Veldhovenvoorelkaar.

Taalcafé
Taalcafé (voor 18 jaar en ouder) organiseren wij in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven. De vrijwilligers die we hierbij inzetten krijgen ondersteuning en trainingen.
Mocht je interesse hebben in een taalmaatje of wil je aan de slag als taalmaatje, laat dan je gegevens achter op het contactformulier.
Op de website van de Bibliotheek Veldhoven vind je meer informatie over het Taalcafé.

Leesclub NT2
In een groep van zes anderstalligen wordt door een taalvrijwilliger een boek voorgelezen. Dit gebeurt in een cyclus van zes keer. Hiervoor worden deelnemers geselecteerd.

Ben je geïnteresseerd in deelname, laat dan je gegevens achter op het contactformulier.