Direct naar de inhoud van deze pagina

Tips voor organisaties

 1. Veilig internetten
  Verander regelmatig je wachtwoord, let erop dat je uitlogt als je gebruik maakt van een openbare computer en gebruik de laatste versie van een internetbrowser.
 2. Werven
  Je kunt als organisatie een vacature plaatsen op de vacaturebank onder 'Plaats vraag'. Je kunt gratis zoveel vacatures plaatsen als je wilt.
 3. Kennismaken
  Wanneer je via Veldhovenvoorelkaar in contact bent gekomen met een vrijwilliger maak je zo snel mogelijk een afspraak voor een kennismakingsgesprek.
 4. Vaardigheden
  In de vacature kun je benoemen welke kennis en vaardigheden je van de vrijwilliger verwacht. Dit kan eventueel ondersteund worden met bepaalde diploma's, bijvoorbeeld een EHBO-diploma of rijbewijs. Bij een ervarings- of leeftijdseis moet de reden hiervoor wel acceptabel zijn.
 5. Als de vrijwilliger met haar/zijn werkzaamheden gaat beginnen is het goed om deze de eerste tijd mee te laten lopen met een ervaren vrijwilliger. Maak tijdens het kennismakingsgesprek een afspraak voor een evaluatie na ongeveer een maand en stel een vrijwilligerscontract op.
 6. Contactpersoon
  Bied de vrijwilliger een vaste contactpersoon aan voor ondersteuning en begeleiding. Daarnaast kun je de vrijwilliger de mogelijkheid bieden geregeld te overleggen met andere vrijwilligers en (eventuele) beroepskrachten over het werk.
 7. Tijdsduur
  Stel in de vacature geen hoge eisen aan de uren per week die je van een vrijwilliger verwacht. Niet meer dan 20 uur per week. De vrijwilliger kan uiteraard zelf bepalen of hij/zij meer uren wil werken.
 8. Is de vacature vervuld? Pas dan de informatie in de vacaturebank aan. De vacaturebank actueel houden is heel belangrijk!