Direct naar de inhoud van deze pagina

Wat biedt Veldhovenvoorelkaar

Praktische ondersteuning

Met praktische ondersteuning helpen wij je verder in situaties waarin je zelf geen oplossing voorhanden hebt. Bijvoorbeeld omdat hulpverlenende instanties jou (nog) niet kunnen helpen. De praktische ondersteuning vult –waar mogelijk- gaten op die er zijn binnen het bestaande aanbod van gezondheidszorg en welzijn. Je kunt hierbij denken aan het hebben van een klusjesman, boodschappenhulp, chauffeur, computerhulp,tuinman of fietsinstructeur.

Informatie over de kosten die verbonden zijn aan de inzet van onze vrijwilligers tref je aan op de website van Cordaad Welzijn.

Maatjesvoorelkaar

Wil je graag een maatje om mee op stap te gaan of om samen boodschappen te doen? Lukt het je niet om contacten te leggen of weet je niet goed hoe? Heb je behoefte aan gezelschap of zoek je iemand om spelletjes mee te doen?

Je kunt bijvoorbeeld wekelijks of tweewekelijks samen iets ondernemen, er eens lekker op uit gaan, een winkel of een museum bezoeken. En natuurlijk kun je praten over wat jou bezighoudt.

Een maatje kan het verschil voor jou zijn, er voor zorgen dat je iets hebt om naar uit te kijken en je te verheugen.

Je kunt contact opnemen met Veldhovenvoorelkaar, telefoon 040-2536789. De teamleden van Veldhovenvoorelkaar gaan op zoek naar een geschikt maatje voor jou.

Wil je zelf maatje worden, vul dan het contactformulier van Veldhovenvoorelkaar in.


(Digi)Taalondersteuning

Veldhovenvoorelkaar biedt ondersteuning aan mensen die anderstalig zijn en hun Nederlandse taal willen verbeteren.
Dit doen we in samenwerking met de Bibliotheek Veldhoven. Hier gaan we verder dan alleen taalvaardigheid. We ondersteunen ook bij het verbeteren van rekenen en computervaardigheden.

Onderstaande activiteiten zijn in 2018 gebundeld in het Digitaalhuis Veldhoven:


  • Taalmaatje
  • Taalcafé
  • Leesclub NT2
  • Boekenclub NT2
  • Klik&Tik training
  • Budgetcoaches

Klik hier om te zien wat het DigiTaalhuis jou kan bieden. Op deze pagina vind je ook de openingstijden. Klik hiervoor op 'Meer informatie en contact'.

Ben je geïnteresseerd in deelname, laat dan je gegevens achter op het contactformulier.

Vrijwilligerscentrale

Veldhovenvoorelkaar coördineert het vrijwilligerswerk voor Veldhoven. Allereerst door te bemiddelen tussen vraag en aanbod van vrijwilligerswerk, maar ook door vrijwilligerswerk op allerlei manieren onder de aandacht te brengen en te promoten. Vrijwilligers of organisaties die vragen hebben over vrijwilligerswerk helpen wij graag met antwoorden en advies.
De vrijwilligerscentrale heeft één kerntaak: de vacaturebank.
De vacaturebank omvat alles wat te maken heeft met de bemiddeling tussen vrijwilligers en organisaties.

Klik hier voor informatie over onze bereikbaarheid.

Wil je meer weten over Cordaad Welzijn, klik dan hier.